shopaholic?

Testa dig själv - är du köpberoende eller är du i riskzonen?
Om du svarar ja på minst tre frågor så kan du vara köpberoende
 1. Du tänker ständigt på shopping och planerar för var, vad och när du ska göra nästa köp.
 2. Så fort du har pengar, och även om du har väldigt lite kvar i slutet på månaden så går dessa till shopping.
 3. Så fort du kommer in en butik eller ett shoppingcenter så känner du ett oförklarligt behov, och en oemotståndlig lust att shoppa.
 4. Du köper saker du inte behöver, bara för att du ”måste” ha dem, för att uppnå välbehag, kickar och ruskänsla. Du köper för mer än vad du har råd med, du bryr dig inte om vilka konsekvenser det får. Du misslyckas gång på gång med att finna normal balans i ditt shoppande.
 5. Du shoppar för att lindra känslor av stress, oro, ångest, ensamhet, depression, tomhet, för att fylla ditt inre ”svarta hål”.
 6. Du blir nervös, rastlös och irriterad när du inte har möjlighet att shoppa.
 7. Du ljuger och manipulerar om hur mycket du har shoppat, om vad det har kostat, du klipper bort prislappar, slänger kvitton och gömmer undan det du har shoppat
 8. Du har minnesluckor över vad och hur mycket du har shoppat och vad det har kostat. Du glömmer bort i vilka affärer du har varit och när du var där.
 9. Du känner skuld- och skamkänslor över att du shoppat sådant som du efteråt tycker är onödigt och oförnuftigt, och du får ångest för att du gång på gång inte har haft kontroll över ditt shoppande.
 10. Shopping och tankar kring shopping upptar alltmer av din tid, och påverkar dina relationer till anhöriga/närstående, och även dina arbetsinsatser och relationer   negativt. Du shoppar hellre, eller planerar för shopping, än tillbringar tid tillsammans med din familj/närstående, vänner eller arbetskamrater.
 11. Du skjuter på betalning av räkningar, låneinbetalningar, låter bli att betala hyran, tar ständiga smslån eller andra lättillgängliga krediter, lånar av andra, begär förskott på lönen, pantsätter egna eller andras saker, övertrasserar konton och krediter.
Jag svarade ja på 6-7 st.. Kommentera gärna hur många ni fick ja på!


Små meddelanden

Lämna lite kärlek här:

Ge mig ditt namn:
Vill du bli ihågkommen?

Din mail: (publiceras ej)

Din Blogg:

Det du vill ha sagt:

Trackback
RSS 2.0