salutation en francais


Här i Frankrike är hälsningsfraser och sättet man talar till varandra väldigt viktigt. Alla man hälsar på, förutom när du jobbar med gäster/kunder du inte känner, pussar man 3 gånger på kinden. Vare sig det är kille eller tjej, ung eller gammal, till och med första gången man träffar dem.

Ser du någon på stan som du har träffat, även om det bara är en gång, så hälsar man. Inte som i Sverige där man låtsas att inte se personen eller tar upp mobilen och ser upptagen ut..

Är det en vän så säger man "Salut". Det är lite som tjena, tja, hej.
Är det någon äldre eller någon som man inte känner säger man "bonjour" eller "bonsoir" beroende på vilken tid det är på dygnet.

Här i la france så säger man inte "du" så ofta. Man använder ordet Ni, "vous" på franska. När man serverar eller talar till folk man inte känner eller om de är äldre

Madame, Mademoiselle och Monsieur:

Madame kan man översätta till fru. Man säger Madame till gifta kvinnor och äldre kvinnor. Man kan säga det till tjejer över ungefär 15 år för att vara trevlig och om du är osäker på skillnaden så satsa på att säga madame till alla tjejer.

Mademoiselle kan man översätta till fröken. Det säger man bara till tjejer som vill visa att dem är singlar och till små tjejer.

Monsieur är herr. Kan man säga till alla killar.

Små meddelanden

Lämna lite kärlek här:

Ge mig ditt namn:
Vill du bli ihågkommen?

Din mail: (publiceras ej)

Din Blogg:

Det du vill ha sagt:

Trackback
RSS 2.0