[todaysies]

Humör: trött, uttråkad
Gjort: rensat rummet
Planer: chill, chill, chill
Ser på: dataskärmen

Lyssnar på: skiva
Läser: nyheter
Dricker: Inget

Äter: after eight
Bästa: klar med rummet
Sämsta: uttråkad
Kläder: strumpbyxor, kort svart kjol, långt grått linne, stickad grå kofta och en massa guld runt halsen.


[the uplift]

Jag spelar Death Cab For Cutie, Kooks, Kings Of Leon och Weezer på sourroundet. Jag har precis rensat klart mitt rum. Eller inte riktigt klar men har fått så jäkla "ont i revbenet" nu så orkar inte göra 100% klart idag. Igentligen tänkte jag vara hygglig och dela med mig lite av mitt rum men kameran sa till mig "byt batteri" när jag satt igång den så de blir icke av. 

     Jag blir hemma idag. Lusten att gå ut har typ "försvunnit". Jag känner mig rätt ful med sårskorpa och små trådar på hakan, trots att alla tjatar på mig att det inte syns så mycket eller att man inte tänker på det. Usch nej, jag ska vara hemma. Majed kommer senare med film så.
Men jag lovar. Jag ska gå ut snart! Men inte idag...

Ciao

[pity and fear]

Goddag.
Har hittat en massa nya album, bl.a. Kooks, Weezer, Death Cab For Cutie och Kings Of Leon. Alla är lika bra och det gör mig så glad!
    Imorgon är det Halloween. Lagom till det får jag ta bort stygnen. Eftersom det är i facet tar man bort dem tidigare för att minska risken för ärr. Annars skulle det vara ganska cool accessoar till Halloween? 



Några fler som hade en Furby?



Photo: theselby.com Hos: Chrissie Miller

[what to do?]

Herregud. Jag är fram ochtillbaka hela tiden. Kan inte bestämma mig! Nej nu är det nog. Måste bestämma mig. Ska jag klippa av mina blonda längder eller spara ut? Lika långt eller lugg i fram?

 


Foton: Privata


Foto: Messi


Och där har jag sagt mitt. Men jag är seriös. Jag behöver tips. Typ nu? Så kommentera för jag vet vart din brevlåda bor eller iallafall din ipadress...
Nu ska jag sova som fan. Ensam inatt som omväxling, varken negativt eller posetivt. Ciao!

[make me up]



[todaysies]

Humör: Trött, lugn, glad
Gjort: Myst
Planer: Mysa kanske städa lite. Sen film eller nåt
Ser på: Vänner

Lyssnar på: Tvn
Läser: Bloggar
Dricker: Masala Chai Thé med honung

Äter: Misslyckat bröd
Bästa: Myst med Majed
Sämsta: Brödet vart så misslyckat det kan bli
Kläder: Pyamas, munktröja och förstora strumpor


[ohlala]

Hela den här dagen har gått åt till att mysa med Majed. Sen har jag bakat bröd och chokladmuffins. Dem vart supersmarriga. Lite "krispiga" utanpå och kladdiga i med choklad bitar.
     Majed drog nyss till tandläkaren och jag ligger här och tar igen lite bloggande. Men ska resa mitt lata arsel och städa mitt rum. Ska göra en storrensning. Är så trött på all skit jag har som inte äns används. Men sen ska jag ta tag i lovet och ha kul.

Vi hörs. Ciao


[in the future]



Nya Harry Potter filmen är på g!

[friends and love]

Well well. Jag har inte fått tag i Jonna än. Men hon hör väl av sig sen. Men nu ska jag dra hem till Ida-lii. Tar med mig SATC-filmen. Ciao


[congrats' my love]

Idag är det som sagt Majeds födelsedag. Grattis älskling! Hela 19 år. Det är inte illa. Puss 


[heyheyhey]









Gårdagen. Lite bilder på mig, Darja, Ida (inte Ida-Lii), väskor, flaskor, päls och glädje. På vägen dit.

[i've got a bigger hole to fill]

Shit jag glömde. Min nya klänning är helt ripped! Åh vad sur. Jag har ägt den i 2 dagar! Det är sorg... Usch.
     Jag glömde tacka alla som hjälpte till igår. Tack! Tack till Darja också som stog ut med mitt whine. Haha. Jaja, ska ladda upp lite bilder nu sen kolla lite kläder. Ciao!

[everyone was fallin']

Kvällen igår går inte riktigt att beskriva. Dels för att allt var helt sjukt dels för att jag fortfarande är lite chockad. Men ska försöka iallafall.
       Tim från skolan hade hemmafest i Huddinge och kanske hälften av skolan skulle dit. Förutom de kanske 20 som redan var där kom en busslast till. Det såg ut som ett landställe. Mysigt. Några stog vid en brasa. Några satt och rökte och så.
    Jag och Darja slog oss ner i köket och fortsatte på våran skumpa. Sen såg jag Jonna stå ute och dansa så sprang ut till henne och gjorde sällskap. 
    Vi stod på en slag upphöjning av golvet och det var jag, Jonna, Therese, Oskar och David. Vi står där och dansar sen helt plötsligt rasar golvet under oss ihop. Vi faller i något som känns en evighet. 2,5 meter ner. Therese hamnar under mig och skriker, Jonna och Oskar kommer efter och hamnar över oss med sällskap av några plankor. Jonnas klänning fastnade i massa spikar och min sko hade fastnat i nåt på vägen ner så den var borta. Vi låg i källartrappen. Therese skrek. Jonna och jag försökte komma upp men ramlade igen. Tillslut kom Jonna därifrån sen kom jag upp och några killar hjälpte oss upp för trappen. Några ringde ambulans.
    Jag hade blod på armen och det rann blod ner för halsen. Både jag, David och Jonna haltade men Therese låg kvar och skrek. Ambulansen kom och hämtade Therese men vi andra fick ta oss därifrån på egen hand. Sista bussen hade gått för länge sen och det tar ca 30 minuter från Huddinge station.
    Efter ett tag kom Jonna därifrån men jag vet inte vart eller hur än. Har inte hunnit prata med henne. Det jag vet var att hon kom därifrån och kunde inte gå på sin fot. David och jag satt kvar i stugan. Hans fot var värst. 
    Jag fick mitt sår på hakan tvättat och såg att det var löst skinn och ett hack rakt in. Det slutade inte blöda heller så jag ringde till sjukhuset för att fråga vad jag skulle göra. De skickade en taxi till oss men David ville inte följa med. Jag fick sy 3 stygn i hakan, har någon spricka i revbenet och en stukad stortå. Men jag är glad för det kunde ha gått så mycket värre.

Här är Darjas syn av vad som hände.

[link you away to fashion]

http://www.balmain.com/ 

http://www.gucci.com/

http://www.jilsander.com/

http://www.mulberry.com/

http://www.whyred.se/website1/1.0.1.0/6/1/?sitedirect_currency=SEK

http://www.alexandermcqueen.com/

http://www.alexanderwang.com/

http://www.acnestudios.com/

http://www.lanvin.com/

http://www.balenciaga.com/

http://www.prada.com/

Lite inspiration. Njut och inspireras. Ciao!

[todaysis]

Humör: Myshumör
Gjort: Frukost?
Planer: Mysa, sen fest lite senare
Ser på: Film på 6an

Lyssnar på: Tvn
Läser: Bloggar
Dricker: Masala Chai Thé med honung

Äter: Mörk choklad
Bästa: Myser i soffan
Sämsta: Fryser om fötterna
Kläder: Majeds t-shirt, Pyamasbyxor och morgonrock


[tha darkest chocolate]

Godmorgon. Sitter och tuggar på choklad. Mamma slängde precis fram en låda choklad till mig. Mörk choklad med mandel och honoungsnougat i. Den var lite för besk för min smak men funkar..
      Igår vart det filmkväll med tjejerna. kom hem halv 2. Somnade. Fick sällskap av Majed kl 6. Han drog för typ en timme sen. Han blir hela 19 år nu på söndag. Tiden går så snabbt. För 2 år sen hade vi träffats i 2 månader.
      Han fick sin present igår. Jag designade en egen t-shirt på www.shirtcity.com.
      Efter skolan igår åkte jag in till stan och mötte Darja. Vi shoppade lite. Jag fick tag i en asymetrisk ballongklänning med läderöverdel. Skit snygg. 199 riksdaler la jag ut på den. Riktigt kap. Kanske har den ikväll?

Nu ska jag kolla film. Ciao

[pink is for the breasts]

.

Stöd rosa bandet gratis genom att klicka på bilden.
Klicka här för att vinna ett specialdesignat halsband för bröstcancerfonden

[thank you]

Det vart reklam och jag fick tråkigt. Tog upp datorn och kollade runt på bloggar. 
        Insåg att jag behövde uppdatera mina länkar. Jag byter smak, stil och tycke ofta. 
        Jag har hunnit träna på trampmaskinen och målat mina naglar i härligt höstlila. Jag älskar lila. Den mörka dova lila färgen. Såå murrig på något sätt. Ska sova nu. Ciao



lite inspiration. photo: gucci.com 

[don't you dare!]

Jag orkar inget idag. Skitdag. Men är iallafall ensam hemma så ska mysa och kolla film eller nåt. Men jag orkar inte äta nåt. Det är faktiskt ovanligt för att vara mig. Men har varken lust eller plats. Jaja, ha en bra torsdag. Ciao

[todaysies]

Humör: Glad men lite lättretlig
Gjort: Arbetet i Arbesmiljö
Planer: Kolla lite bloggar, gå på toa sen dra mig hemåt
Ser på: Dataskärmen

Lyssnar på: En tjej som pratar i mobilen
Läser: Bloggar
Dricker: Vatten

Äter: Ingenting. Har ätit lunch 2 ggr.
Bästa: Att arbetet är klart.
Sämsta: Att jag inte känner mig fräsch för 5 öre.
Kläder: Gamla mockadojjor, Jeans från MQ, Tunika i svart silke från MQ, Svart gigantisk sjal från H&M, 3 armband, Pälsjacka och en Axelremsväska i svart läder.


[so fake]

God morgon. Jag sitter i skolan. Jag har PoF. Projekt och företagande. Kom lite sent imorse. Men det är bara för att jag inte har några skor att ha till mina kläder så då fick jag springa och byta så många gånger så jag missade bussen. Men ska kolla runt lite på internet nu. Ciao

[give it to me]

Byxorna vart perfa. Stoppade in en planka i benet. Tog en mattkniv och skar. Klart! Efter en tvätt kommer dem bli prima parma skinka. Kommer bli skitsnyggt till fuskpälsen, ett par svarta klackar jag har och någon lite fulsnygg svart tröja. Men snyggast skulle vara ett par rockiga kängor.
     Jag börjar bli pirrig över presenten till Majed. Han tjatar om att jag ska ge han ledtrådar och han vill veta när han ska få den o.s.v. Jag kan ju inte direkt berätta något i bloggen heller eftersom man aldrig vet vem som kikar in ;D Så fort han har fått den kan jag berätta! Men jag ska ställa mig på trampmaskinen nu.

Vi höres. God natt!

[fur for finest fashion]

Jag åkte in till stan idag efter skolan. Tog sällskap av Ida och hennes mor Päivi. Ida drog iväg till jobbet och jag och päivi shoppade lite. Jag köpte en pälsjacka idag, fusk såklart. Måste vädra den bara. Jag gick hela tiden och tänkte att det luktade skitmycket parfym. Nån hade för mycket på sig. Tillslut kom jag på att det måste vara jackan. Nån jäkel har sprutat på en äcklig B-parfym och testat jackan.
      Jag ska plocka fram ett par gamla jeans nu och göra ett par sånna här av dem. Vi höres. Ciao

[sandwiches on my mind.]

Godmorgon. Vaknade för en halvtimme sen, eller igentligen vaknade jag tidigare men det var för tidigt att gå upp. Jag har skrivit lite inlägg om photoshopin'  och nu är det hög tid för mig att dra mig till duschen och äta frukost och sånt vanligt man ska göra. Min buss går om en timme så har lite bråttom. Dessutom tar mitt batteri slut på datorn typ nu!

Men ha en bra dag. Fråga om det är nåt ni vill veta om photoshop. Ciao!

[texting it your way]

Ser ni texten på min header "ELIN ON YOUR MIND ?" sen texten på grisbilden. Dem texterna tar jag från en sida som heter DaFonts. Klicka här för att komma dit. Där finns en massa typsnitt/fonter och olika logor. men jag laddar inte ner. Nej nej. Det där har jag inte förstått mig på riktigt än. Utan jag kör "print screen". En av mina favoritknappar på datorn.

Välj ett typsnitt du tycker är snyggt. Skriv in texten du vill ha i rutan Custom preview. Välj size large sen submit. Nu har din text kommit upp som här nere. Då trycker du bara printscreen sen går du in i photoshop och trycker Ctrl-N sen enter. Nu har det kommit upp en ruta i rätt storlek. Då trycker du bara Ctrl-V. Sen är det bara att klippa ut/beskära.



Good Luck! Fråga om det är nåt.

[Bonne nuit!]

Det är dags för mig att sova nu. Mina ögon börjar hänga lite...
      Ska till diettisten imorgon kl 11. Får se vad hon säger om mina matvanor och vad hon kan hjälpa mig med. Men men sov gott. Ciao!


[it's done]

Nej nu räcker det. Grisen får vara klar. Orkar inte göra mer. Dessutom ser den rätt bra ut.





[make it stand out]

En läsare frågade mig hur jag gör för att få bara människorna i färg på den här bilden. Jag tänkte nu visa hur jag gör.

Först tar jag verktyget "trollstav" (markerat med rosa bland verktygen) och trycker på att plusa på (det markerat med rosa där uppe) fyller i det som jag vill ha i färg.



Sen högerklickar jag och väljer markera omvänt.



Sedan kommer det magiska. Du tar bort färgen. Det finns flera sätt att göra det och jag visar 4 här:

"Ta bort färg"



"Verktyget Svampen"



"Nyans/Mättnad kontrollen"



Du kan även lägga till ett nytt lager (layers). Om du inte har lagerboxen uppe så går du in på fönster/windows och väljer lager/layers då ska den komma upp.

1. Klicka på den jingjang liknande ikonen i "lagerboxen"
 

2. Gör den svartvit och tryck sen OK


Lycka Till!


[say it]

Hello. Inatt fick jag 2 timmars sömn! Helt sjukt. Kunde inte sova... Jag och Majed låg och pratade en massa. Sen när klockan väl ringde kl 6.15 så var mina ögon helt svullna och jag var helt död. Jag snoozade fram till halv 8. Hjälpte inte ett skit så jag messade Cicci och sa att jag inte kommer till skolan. Nu vaknade jag halv 12. Åt lite pannkakor och nu kollar jag på tv. 
      Kl 3 ska jag och mamma på ett möte tillsammans. Så det är väl det jag väntar på just nu. Sen bär det av hemåt. Ska göra lite müsli, fortsätta på photoshop, göra mina läxor sen träna lite på trampmaskinen.

Vad gör ni på en tisdag?
Ciao


[the cause made some change]

Tjenare. Jag kom precis till Majed. Majed him self är i skolan så ska kolla lite gossip girl under tiden. Jag spenderade hela eftermiddagen hos Ida. Vi pluggade och åt. Jag har 5 läxor att göra. Helt sjukt. Har tyvärr inte hunnit göra nåt på min gris hahha. Men det kommer...
       Jag har fått massa frågor om hur jag lärt mig om photshop. För det första är jag ganska nyfiken av mig och testar runt en massa på photshop. Men för er som inte är lika vågade (har dock lyckats med många misslyckanden) så finns det hopp. Och nej det är inte gud. Moderskeppet heter det hoppet. Klicka här för att komma dit.

Ciao


[ache in the stomach. stomachache]

Min mage är inte glad på mig. Pizza. Chokladmuffins och glass med polly. Jag klandrar den inte. Seriöst. Det är inte bra. Jag ska träna lite innan jag ska sova. Lite yoga och lite trampmaskin blir det nog. Jag vill ju gå upp i vikt men inte bli tjock. Nej jag vill ha muskler och kondition. Dessutom väger muckler mer än fett. Men ska joina mamma framför tvn och kolla på Gordon R. Sov sött, vi höres. Ciao

Bjuder på en gammal (ca 3 år) bild av moi.


[the bros]

Ben and Jerry glass är väl ändå nåt av det bästa som finns? Min favorit är cookiedough. Men jag har knappt smakat några andra. Jag och Ida ska till Ica och köpa det nu. Sen blir det väl film som vanligt.
    Jag har påbörjat ett nytt projekt på photoshop. Ni kan få se början. Jag hoppas ni ser vad det ska föreställa! Ciao

[energy, hit music only]

Godmorgon. Haft en skön helg? Jag har iallafall haft det. Chillat igenom hela helgen. Men tiden går så jäkla snabbt. Tror jag säger det varje helg men det är ju sant. Jaja. Jag gick inte ut igår. Orkade verkligen inte. Ida låg och sov och Darja var ute.
     Jag kollade på tv och kollade film. Sen kom Darja. Senare kom Majed. Sen gick Darja. Sen gick jag och Majed och la oss.
     Majed ska dra till gymmet nu så jag ska leka lite med Ida snart. B.t.w. snodde han sin mjukiströja från mig så nu går jag utan. Schysst pojkvän man har....

Thats all folks. Ciao


[shopin' photos. photoshop]

Ska duscha snart sen ut eller nåt.
Jag gjorde en päls på photoshop. Leopard grr.

[walk away]

Gomorron. Hela den här morgonen har jag ägnat åt Majeds present. Det tog verkligen tid. Så jäkla pilligt. Det är bäst för honom att han blir nöjd! Sen hade jag tråkigt så gjorde en liten parodikyckling på photoshop. Men ska äta nu. Ciao


[like porno but different]

Tro det eller ej men jag sitter faktiskt inne på toaletten. Jag trivs rätt bra här. Den kallas för den porriga toaletten av alla som besökt vårat hus någon gång. Lite porrig är den väl med leoparddrapperier, leopardhanddukar, ett plastträd och en dörr som leder till bastun. Men oj. Nu tror ni säkert att jag sitter på toan och klämmer. Haha nej det gör jag icke. Skulle faktiskt bara tvätta bort sminket och tog med datorn för att få igång den under tiden.
       Vad har jag gjort idag då? Jag ar varit i skolan och kollat på film och läst lite på svenskan. Sen har jag varit hos Ida resten av kvällen. Vi kollade på tv, sen på Mr. Bean, sen kollade vi på tv igen och åt lite. Så ser det nästan alltid ut när vi umgås. Ida+Elin=Mat+Tv. Ida vart trött och ville sova. Hon ska jobba imorn så jag höll henne inte uppe. Lunka hem istället ochträffade lite trevligt folk på vägen... Men nu ska jag få min välbehövliga skönhetssömn.

Sleep tight!


[one minute]

Tjenamors. Sitter i skolans datasal. Har precis haft lunch. Friterad fisk med skagen och chokladparfait till efterrätt. Mumsigt! Jag vet vad jag ska ge Majed i present nu. Har hittat perfekta alltså. Men det krävs ju lite kreativitet från min sida då... Mer avslöjar jag inte. Men nu börjar Svenskan.

Ciao

[smooth]

Gäsp. Jag vaknade för 30 minuter sen. Chillar i soffan med en smoothie i handen och laptopen i knät. Ska kolla runt lite efter en present till Majed. Jag tror jag vet vad jag ska köpa till honom. Han fyller år om ca 1 vecka så det är inte så lång tid kvar.
     Ska kolla vidare nu. Måste hinna med bussen som går 09.34 sen. Men ha en bra dag. Ciao

[sleep like you're a baby]

Ska dra mig till sängen. Först (!) tvätta bort det lilla smink jag smetat på ansiktet. Har blivit för många nätter med smink i facet. Imorn börjar jag halv 11. Skönt. Får se vad som händer på kvällen. Men nu ska jag drömma massa konstiga saker.
God natt. Ciao


[at last]

B.t.w. The Strangers var skitdålig. Jag och Majed satt och väntade på att filmen skulle ta slut bara för att se att filmens slut också sög. Det gjorde den.

[the f word. france]

Jag har många besattheter i mitt huvud. Små saker och stora saker. Den största saken jag är besatt av är nog frankrike. Sen finns lite andra saker som choklad, Kate Moss, mat, The Cajun Danceparty, the Hives, stickat, färgerna svart och lila, Ian Somerhalder, Majed the man förstås(!), kuddar, hum, sen är jag väldigt förtjust i Kanebos maskara 38grader, the Simpsons, Gossip Girl. Listan kan nog göras oändlig. Men alla de här små sakerna är en del av mig. Och jag älskar dem! För några år sedan kände jag mig mer anonym. Visste inte riktigt vem jag var eller varför.

Vad gillar jag igentligen? Har jag någon idol? Vad kännetecknar mig?

Det tog något år att komma fram till dem där sakerna men det var viktiga saker för mig. Nu sitter jag här. Elin. I egen hög person. Babblar i min blogg som vanligt. Men det är det jag gör.

Vad kännetecknar dig?

[you know i'll take you there]

Jag väntar på att en film ska bli klar. The strangers heter den. Vettefan vad den handlar om eller om den verkar bra. Majed hittade den och det enda jag fick reda på är att det är en skräckis med spöken i. Låter som 50% av alla andra skräckisarna så vet inte vad jag ska förvänta mig av den.
        När mobilen ringde imorse orkade jag inte gå upp. Jag vet inte varför men jag hade ingen lust att gå till skolan idag. Kändes bättre att vara hemma och kolla på film. Jag är faktiskt en duktig flicka i vanliga fall. Bara lite lat. Jag är ett sånt där VG-barn. Varken mer eller mindre. Men ska bränna över filmen på en dvd nu.

Hoppas ni har haft en lärorik skoldag/jobbdag. Ciao


[it's amazing]

Bonjour, jag är nerslagen i soffan och kollar på make me a supermodel. Skitbra program b.t.w.
     Darja sitter nere i mitt datarum och pluggar. Jag ska också plugga snart. Har prov i POF imorn. Projekt och företagande. Så ointressant... Men jag är så trött. Orkar inte. På idrotten idag körde jag skithårt. Jag rodde typ1 km och sprang 1 km sen innebandy. Jag har börjat äta lite bättre också. Okej det kanske slank ner typ en biskvi, ett wienerbröd och en cola igår men jag har börjat äta mer regelbundet och nyttigare mat. Ska börja träna mer också. Shit nu babblar jag iväg. Sorry. Är så trött i huvudet. Det är som en dimma i huvudet. Förstår ni hur jag menar? Kanske inte. Men men.

Vi hörs! Ciao

[look back]

Tänkte som kompensation för min ickeskrivande lägga in lite bilder från min släktmiddag.


Födelsedagsbarnet Lilly (min gammelfarmor)


Cooling!

Smsar med hetingolga


Vem sa att jag är för gammal för att leka?!

[lousy, housy..]

Hej, det var ett tag sen kan jag erkänna. Jag har för mycket på g och för lite ork eller så är jag bara otroligt lat... Men iallafall. Jag ville komma fram till saken att jag inte har haft tid att skriva och det har jag igentligen inte nu heller. Men jag gör det endå. Bara för er skull ;D

Jag sitter och pluggar på franskan förfullt. Imron har jag teletid med min lärare och då måste jag läsa upp ett helt kapitel samt göra en höruppgift. Jag pluggar franska  på distans om ni undra...

Well well. Back to studying. Peace!


[inside-out]

Den enda upplevelsen från chokladfestivalen var den långa kön. Vi körde förbi med bilen. Såg kön. Vände och åkte till gamla stan istället. Vi åt på Sten Sture källaren. Ett mysigt hak i en källare. Man får se upp så man inte slår i huvudet bara.
Vi ville ju fortfarande ha choklad så vi gick till en chokladaffär och shoppade lite godis. Tyvärr lät gubbjäveln mig inte fota.
Ska äta frukost nu. Ciao

Kön utanför nordiska museet



En snygg skylt



En snygg Elin



En söt Emma



3


[it's gonna be a happy day]

Idag ska jag fylla min kropp med endorfiner. Kommer bli hög på choklad och socker. Men jag har hört att det inte kommer vara lika mycket gratischoklad som det varit förut men får väl hoppas att det finns nåt..
     Jag ska ta med systemkameran och fota en massa bilder.
Igår var det lokalfest här i bro. "inga brotjejer" var det bestämt men vem bryr sig om sånt. Dessutom tror jag inte att de syftade på oss.. Jag och Darja gick iallafall dit med Mahtissa. När vi väl var där så var hela lokalen inkräktad av fjortisar i fula utstyrslar och utan någon danskänsla alls. Det kändes iallafall helt fel för oss att vara där så runt 11 tiden drog vi hem till Darja. Jag åt lite nudlar. Somnade framför tvn sen vaknade jag till Xena krigarprinsessan. Jag och Majed drog hem till mig runt 3 tiden och satte igång en Harry Potter film att somna till.


[do it for the environment]

Jag vill hylla min farmor, inte bara för att hon är världens underbaraste person och farmor, utan för hon har tagit inititivet och börjat sy tygväskor. Jag tror hon har sytt kanske 15 st. En till mig då.. Hon gjorde en jättefin i oblekt vävtyg med 2 änglar på. Jag kanske kan lägga upp en bild senare. Men grejen är den att du kan också göra sånt här. Det är skitlätt att sy. Sen om ni tänker efter riktigt nogrant. vad är snyggast? En snygg personlig tygkasse eller en Ica/Willys/Lidl påse? 

Gant har också blivit miljösatsare. Läs mer här.

Vad gör ni för miljön?

[it's a big fat blur]

Jag sitter lite obekvämt i min soffa. Sådär stelt med armbågen upp i luften och fötterna på bordet. Förstår ni hur jag menar? Kanske inte men obekvämt är det iallafall.
      Imorgon är det som sagt fredag. Dagarna bara susar iväg. Jag är jämt så trött i huvudet så dagarna känns bara som suddiga vindpustar. Måndag i köket sen suddigt, tisdag i köket sen suddigt, onsdag försov mig, hade 2 lektioner, simmade, lite suddigt, idag kom försent till mötet med en person (kanske kan berätta sen) sen suddigt. Nu sitter jag här. vad har hänt med mig? Jag bara latar mig. Måste ta och göra nåt på riktigt!


["klick" is the only sound around]

Jag sitter i skolans kvava datasal. Alla klankar på tangentbordet och det klickar och klickar. Cecilia och Jonna sitter och diskuterar i ena hörnet. Michel pillar tjejerna i håret och folk klagar almänt om trötthet och värme. Ska jag vara ärlig har jag inte gjort ett skit förutom kopierat och skrivit ut 8 sidor. Ändå har jag suttit här sen 10 över 1.

Imorn är det chokladfestivalen! Jag ska absolut gå. No doubts about that. 50 spänn inträdet och en massa gratischoklad. Vem säger nej till himmelriket? Inte en person med dille på choklad iallafall...

Ska "jobba" vidare nu. Ciao

[hey you]

Dagens sötsaksintag

Naturgodis
Kardemummaskorpor
Varmchoklad (1kopp)

Dagens träning

Simning


[your so lame]

"Tänk dig att bara woooaaam. Asså shit!" Okej, det där var mer Darja kommentar. Hon är ganska rolig. Därför jag gillar henne kanske? Men seriöst. Om ni skulle vara med henne skulle ni ha kul hela tiden. Non stop! Vi fyller ju år med typ 2 dagars mellanrum så vi funta på att dra till NY. Skulle inte det vara galet kul?! Bara en week-end sådär.

Har ni varit i NY? Isåfall vill jag att ni berättar allt!


Skolan gick faktiskt snabbt idag. Men om jag tänker riktigt noga kanske jag kommer på att det kan bero på att jag bara har 2 lektioner på onsdagar. Men det är så skönt! Jag kan inte sluta säga det men mitt schema är bäst! Bättre än den nya Hellboy 2 filmen. Eller nej inte riktigt så bra. Men nära. B.t.w. såg jag nya SATC-filmen i förrgår. Okej, haha jag kanske är sist med att se den men jag måste bara ge den en hyllning. Den fick mig att gråta. Den fick mig att skratta. Den fick mig att älska. När Majed kom hem (22.30)från skolan ville jag bara krama om honom resten av livet.


[so wonderful]

Dagens sötsaks intag:

Varm choklad 2 koppar
Chokladskorpor
Kardemummaskorpor


[a little edge]

Sitter hemma hos mig, i min soffa, i en varm morgonrock. Jag kollar på that's 70's show. Värdlens bästa program. Önska jag levde på den tiden!. Fan vad kul det skulle vara då! Jag tror jag skulle varit en hippie... Nej men seriöst. Musiken var bäst. Kläderna var skönast. Allt var lixom bäst!
       Mina fingrar luktar lök och mina fingertoppar är orangea. Jag har bara hackat grönsaker hela dagen. Tills jag vart helt yr i huvudet och var tvungen att gå till vårdcentralen. Där fick jag snacka med en läkare som skickade mig till en annan som skickade mig till labbet (somnade i väntrummet) som stack mig i armen och skickade mig tillbaka till läkaren som sa att jag har en infektion och dåliga blodvärden. Kändes lite onödigt sådär.
       Nu ska jag bara vila och läsa lite blogg sen ska jag kanske leka lite med Olget.

[odd, like a raindropp in your nose]

Min mamma ringde nyss och berättade att hon satt och kolla på 3an. Intressant? Nej självklart inte för er. Men jag kan säga att det är jävligt intressant för mig som inte har kunnat kolla på någon annan kanal än 1an, 2an, 4an, kunskapskanalen och soumi-kanalen, i 3 år. Nu har jag äntligen vunnit! Äntligen har vi fått fler kanaler. Vet ni hur glad jag är? Antagligen inte.. Men glad är jag i alla fall! Bara så ni vet. Men nu ska jag kolla på Sex-and-the-city-filmen. Ciao

[show me some skin]

Dagens sötsaksintag:
Vitchoklad-pannacotta (smakat)
Italiensk parfait med kolasås (smakat)
Mördegsbakelse med jordgubbar

Ja, så bra har det gått hitills. Alltså inte bra överhuvudtaget. Men vad ska jag göra då? Jag går ju faktiskt Hotell och Restaurang linjen och just måndagar och tisdagar jobbar jag i köket. Man måste ju faktiskt smaka på menyn..
Men jag och Angelica planerar att testa stripaerobics. Det verkar skitkul! 2500 kr för 12 ggr, 250 kr för 1 gång. Nu ska jag lägga in det på mobilen så jag inte glömmer.
         Jag, Darja och Ida fick skjuts hem idag från skolan. Tur det för vi var mer än trötta. Jag tror att bilderna säger allt.








[a nice one]

Nu ska jag sluta vara så deppig. Hade tråkigt och har redan läst mina bloggar som jag följer så jag testade sidan myheritage där dem kollar vilken kändis man är likast. Kolla resultatet här nedan. Men nu ska jag packa mina kockkläder sen sova. Börjar kl 8 imorn. Ciao

MyHeritage: Celebrity Morph - Geneology software - Pedigree charts


[time after time]

Hur börjar man? Jag måste ta tag i det och prata men jag vet inte hur jag ska börja. Ska det vara så svårt? Jag vet att det är jag som måste ta det första steget men jag vill inte vara den första. Igentligen borde ansvaret vara ditt och inte mitt.
      Så lång tid har gått men ingen har gjort något åt saken. Jag blir så sur, besviken och pressad. Sån press hela tiden, men det är antingen eller som gäller den här gången. Inget mitt emellan.. Jag är trött på att behöva acceptera det här läget. Jag är trött på att ingen gör något. Nu räcker det! Jag kan inte vänta längre på att andra ska lösa det åt mig. Jag ska samla mig och ta tag i det. En gång för alla.. Ska bara komma på hur jag ska börja.

[i just can't help]

Ösh, min mobil luktar Laphroaig. Rökig tjära typ. Luktpustarna slår mig i ansiktet för varje gång jag tar upp mobilen. Tack era whiskeydrickare!
       Jag är hemma idag och ska sova ensam inatt. Troligen för första gången på kanske 2 veckor. Känns lite udda sådär.
      Jag kan idag berätta att jag har ätit min sista sötsak för tillfället. Jag har bestämt mig att ta tag i mina matvanor och börja träna. Majed spelade t.o.m. in det på sin mobil den här gången för att tracka mig med det sen om jag är påväg tillbaka till gamla vanor. Latvanor. Jag ska skriva för varje gång jag ätit något onyttigt under dagen och om jag har tränat. Får se hur jag kommer klara det här nu då. Önska mig lycka till!


[why wont you love me]

Godmorgon. Uppe tidigt? Ja. Som vanligt. Jag vaknar nästan aldrig senare än 11 iallafall. Men nu var det Darja som väkte mig.. Vi har städat hela nedervåningen och fyllt en hel kasse med ölburkar. Och en kasse med tjärluktande papper efter nån har spillt en hel massa whiskey. Tyvärr så hamnad min mobil också i den där äckliga sörjan igår, så nu luktar även den.
Nu ska vi göra en massa mat och kolla på shrooms. Ciao!

[dance with the devil]

Woaw, vad släktmiddagen var nice. Lekte med mina sysslingar typ hihi. Är lite dragen nu också.
Min mamma sover borta idag så har lite folk här. Vi dricker Sangria, Fishermanfriendsshot och öl, och whiskey för den delen också. Men ska gå och vara social nu. Ha en bra lördag. Puss ciao!


[i want you mine]

D&E sitter här framför datorn och chillar. Det vart ingen film igår p.g.a. att en viss person vid namn Majed inte kom förens kvart över 12, och då hade Darja slocknat i soffan och jag var inte långt ifrån. Men vi åt mat igår iallafall! haha.
        Idag ska jag på släktmiddag i Västerås. Ingen aning om vad jag ska ha på mig. Nåt svart blir det väl. Och strumpbyxor... Kanske ett par röda läppar. Well well. Ska hoppa in i duschen ett tag och värma mig. Ciao


The food yesterday

My friend Olga

[i got you by my side]

Jag vet inte vad jag ska göra. Eller skriva för den delen heller. Min mage är full med mackor. Min garderob är tom på höstkläder. Sen kom Darja men ett par nya skor och en ny jacka som  var skitfin. Men nu väntar vi på att Majed ska komma med en film! Varför är han så seg? Eller rättare sagt. Varför har inte jag ett fungerande bränningsprogram?!

Åh kolla. Riktigt crybaby! Whine.Whine.Whine.


[it's your choice]



Gomorron'.
Nu sitter jag med bacon-ost-mackor igen. Men med multivitamindryck den här gången. Det är en sliskig, sötad, vitaminrik dryck på 2 liter för 12 riksdaler. Den ser lite mysko ut också. Lite lime-gul-transparent. Jaja, jag börjar halv 11 idag. Är inte det skönt! Jag älskar mitt schema. Det är ett riktigt drömschema om man inte räknar med måndag och tisdag förstås... 
       Jag ska plugga lite religion på tåget, kom på att jag har läxförhör.
Nu vaknade Darja också. Haha. Stackarn. Hon är ledig idag och troligen har jag väkt henne. Men det är lite payback. Jag vaknade nu inatt av att hennes arm kom flygande och började putta på mig så jag ba: Vafan, vad är det?! Och då vänder hon sig bara om. Vad är det för stil lixom? Men nu ska jag äta vidare sen förbi hem och hämta saker sen bär det av till skolan. Vi hörs! Ciao

[seal your heart]

Allt är färdigtvättat och kliniskt rent nu. Kunde inte ha gått bättre asså. Är rätt chockad. Men kan väl erkänna att jag har rejält mycket tur. Ta i trä. Iochförsig gjorde Darja de mesta. Hihi. Jag är mycket lat. En av mina många dåliga sidor..
Usch jag känner för att gnälla! Shit jag är en riktig whinebaby, crybaby kalla de va du vill! Jag tror jag har gnällt hela dagen. Med allt från huvud, träningsvärken, mina torra läppar, min hicka (tror det är Jonna i min klass som har smittat mig), till att jag är trött...

Tror jag bara skriver en massa skit nu för att jag är trött. Åh vad trött jag är! Ska kolla soutpark nu.. Godnatt

[hot stuff]

Ah, nu påstår Darja att jag är korkad! Du kan vara korkad själv.
 
Men nu ska vi tvätta. Tvättiden börjar klockan 22.00 sen har iv 3 timmar på oss. Jag hoppas vi inte förstör några kläder eller så. Med tanke på att ingen av oss har erfarenhet av att tvätta...

[it's okey]

Hej igen. Jag och Darja sitter framför tvn och fyller våra magar med indiskt te och polarbröd med baconost på. Vi har precis varit och handlat en massa saker att äta.
Du är vad du äter går på 3an nu. Stackars människor haha. Helt omotiverade och tråkiga. Gnälliga är dem också. Men men ska äta nu sen ska vi gå och tvätta. Puss

[changes in my life]

Smart som jag är så lämnade jag paraplyt imorse. Ändå så stog jag och tänkte; ska jag ta med eller ska jag lämna det. Nu har jag fått springa med min svarta sjal runt huvet och det är inte så smickrande på mig. Jag har lyckades sträcka båda mina skinkor på idrotten också. Tror inte det har varit min dag idag... Ska trösta mig med lite ostmackor och oboy. Puss