let i fall down your cheeks.

Hej! Jag är hemma hos mami. Idag har jag spelat lite sims hehe. Man blir beroende om man börjar spela. Sen håller jag på med en morotskaka. Den svalnar just nu sen ska jag lägga på en massa frosting. MUMS!

På kanal 5 går ett program om en grupp människor som är beroende av sex. Det är hemskt. Mina ögon tåras. Dem har riktigt hemska historier. Det är oftast så. Man går runt och dömmer folk men alla har en bakgrund som gör dem till vad dem är idag. Till och med du och jag har ju en bakgrund som gör oss till dem vi är idag.

Det handlar även om att använda de på rätt sätt. Om man t.ex. har någon familjemedlem som är missbrukare av något slag så kan man antingen välja att själv gräva ner sig och förstöra sitt eget liv eller lära sig av det och få chansen att bli en starkare person.

Men vi är dock bara människor. Livet är hårt. Ibland gör vi misstag och ibland behöver vi en hjälpande hand.

Ta vara på er, var inte rädda för att be om hjälp och älska er själva!

Ciao

running for your life.

Åh så skönt det är att träna. Sprang 5 km idag och så tränade jag mage, rygg och biceps.
Imorse så berättade jag för Majed att jag har kommit på mig själv med att vara shoppingberoende. Han sa: Grattis, det har jag vetat länge.

Som om jag skulle ha lyssnat på sånt lixom. Iallafall kan jag berätta att idag har jag endast köpt 2 middagsbiljetter till min student. En för mig och en för pojkvännen. Riktigt härlig dag idag! Jag såg btw att det ska vara 7 grader på fredag. Jag ska ut till landet då så det blir en mysig påsk med härligt vårväder.

Nu ska jag spela lite the sims hehe! Ciao

just write down a list.

Provet gick asbra idag. Visst jag kunde inte precis allt men jag tror jag får bra betyg på det. Jag kunde iallafall 24 av 25 drinkar. Jag ska iväg och träna snart. Igår sprang jag 4 km och tränade mucklerna lite. Idag ska jag försöka springa längre. Måste bara få mig något energirikt och packa ner mina träningsbyxor den här gången.
Fick köra i mina gråa leopardleggings igår!
Vi hörs eller ses. Ciao

don't step on my toes

Jag och Vendela i skolan idag.
Åh så skönt med träning. Jag sprang 4 km och gymmade. Jag har pluggat lite också. Har ett jättestort prov imorn och en jättestor inlämningsuppgift till imorn. Nu ska jag sova så jag orkar upp imorn. Ciao

sluta shoppa! Självhjälpen.

● Tänk dig att du har ett förnuftets kontrollrum- och det är till detta kontrollrum du vänder dig för att ta kontrollen över ditt shoppingbeteende.
● Försök att lista vad som triggar igång ditt sug att shoppa, känslor, platser, situationer, människor. Skriv ner detta så att du vet vilka situationer du ska lära dig att hitta motkrafter över.
● Bestäm dig för att ta kontroll över din ekonomi, bestäm varje månad dina ekonomiska ramar och vad du får shoppa.Göre n budget och håll dig till den!
● Diskutera alla dina inköp med din partner, eller nära vän.
● Ha aldrig mer pengar i plånboken än vad du behöver för dagen.
● Gör en inköpslista och håll dig till den.
● Klipp alla kontokort och avsluta alla krediter,spärra dig för framtida lån.
● Spärra dig från internetsiter där du shoppar,spärra dig i registret för. tex boklubbar
● Du kan även var ärlig i butiker du shoppar i och be att de spärrar dig från köp.
● Undvik reor och lågprisvaruhus.
● Släng alla postorderkataloger.

● Sätt upp Nej tack till reklam på din dörr.
● Gå aldrig i butiker när känner dig ledsen, trött, stressad etc.
● När behovet att shoppa slår till- föreställ dig att en röd STOPP-skylt lyser- Stopp- stanna upp – tänk efter. Fråga dig själv- behöver jag det här? För vilka pengar ska jag handla det här? Vilka konsekvenser får det om jag shoppar just det här? Vem vill att jag ska ha just det här?

Intala dig flera gånger om dagen ”Jag duger som jag är”- även i mina gamla kläder eller med mina gamla saker.

● När behovet att shoppa slår till- ta en promenad eller gör någon annan fysisk aktivitet så att du tvingar dig att tänka på något annat.Försök att hitta något annat som du tycker om att göra än att shoppa! Måla, läs en bok, lyssna på musik etc.
● Känn dig stolt över dig själv för varje gång du kan stå emot att shoppa sådant du inte behöver. Ge dig själv guldstjärnor.
● Om du redan har tappat kontrollen, vilket du förmodligen har – sök hjälp!Allt är taget från http://kopberoende.se där du även kan söka hjälp om du känner att det gått för långt.Tänk på att inget kommer hända automatiskt utan du måste ta tag i det själv.


look, i have something new!

Mina nya glajjor! Snygga va? Har precis hämtat ut dem från optikern så ja det är riktiga glas och inte bara bågar. Jag har lite synfel.. hehe.
Nu blir det pluggish och sen ska jag försöka hinna träna. Jag ska iallafall på yoga. Hej så länge

shopaholic?

Testa dig själv - är du köpberoende eller är du i riskzonen?
Om du svarar ja på minst tre frågor så kan du vara köpberoende
 1. Du tänker ständigt på shopping och planerar för var, vad och när du ska göra nästa köp.
 2. Så fort du har pengar, och även om du har väldigt lite kvar i slutet på månaden så går dessa till shopping.
 3. Så fort du kommer in en butik eller ett shoppingcenter så känner du ett oförklarligt behov, och en oemotståndlig lust att shoppa.
 4. Du köper saker du inte behöver, bara för att du ”måste” ha dem, för att uppnå välbehag, kickar och ruskänsla. Du köper för mer än vad du har råd med, du bryr dig inte om vilka konsekvenser det får. Du misslyckas gång på gång med att finna normal balans i ditt shoppande.
 5. Du shoppar för att lindra känslor av stress, oro, ångest, ensamhet, depression, tomhet, för att fylla ditt inre ”svarta hål”.
 6. Du blir nervös, rastlös och irriterad när du inte har möjlighet att shoppa.
 7. Du ljuger och manipulerar om hur mycket du har shoppat, om vad det har kostat, du klipper bort prislappar, slänger kvitton och gömmer undan det du har shoppat
 8. Du har minnesluckor över vad och hur mycket du har shoppat och vad det har kostat. Du glömmer bort i vilka affärer du har varit och när du var där.
 9. Du känner skuld- och skamkänslor över att du shoppat sådant som du efteråt tycker är onödigt och oförnuftigt, och du får ångest för att du gång på gång inte har haft kontroll över ditt shoppande.
 10. Shopping och tankar kring shopping upptar alltmer av din tid, och påverkar dina relationer till anhöriga/närstående, och även dina arbetsinsatser och relationer   negativt. Du shoppar hellre, eller planerar för shopping, än tillbringar tid tillsammans med din familj/närstående, vänner eller arbetskamrater.
 11. Du skjuter på betalning av räkningar, låneinbetalningar, låter bli att betala hyran, tar ständiga smslån eller andra lättillgängliga krediter, lånar av andra, begär förskott på lönen, pantsätter egna eller andras saker, övertrasserar konton och krediter.
Jag svarade ja på 6-7 st.. Kommentera gärna hur många ni fick ja på!


here I am baby.

Hej jag är jättetrött. Vart väckt av min sötnos när jag somnat. Det är jättemysigt med en pojke som vill gosa lite men jobbigt när man sitter här som en zombie! Off to school. För er som har shoppingberoende komme snart ett inlägg om hur man kan hjälpa sig själv.
Ciao mina bellas!

bli lyckligare!

I dessa stressiga tider med mörker, kyla och en massa press är det viktigt att ta tid för sig själv. Här är lite tips på hur du kan bli lite lyckligare och stolt över dig själv.
 • Gör en mumsig fruktsmoothie istället för godis, glass eller kakor när du kommer hem.
 • Gå och lägg dig i tidigt och vakna tidigt. Då får du i dig allt ljus solen erbjuder och du får mer tid för dig själv innan du ska iväg.
 • Ta en härlig promenad. Nu när snön äntligen är påväg bort så är det bara att dra på skorna och ta en långpromenad. Låt tankarna vandra iväg och njut av den friska luften.
 • Umgås med nära och kära som får dig att skratta och må bra.
 • Se över allt du har och allt du kan. Uppskatta det du kan och du har istället för att jämföra med andra.
 • Innan du ska somna på kvällen så tänk igenom dagen som gott och hitta dem där små lyckliga studerna, du kanske fick ett bra betyg på ett prov, någon kanske gav dig en snäll komplimang o.s.v.
 • Le till dig själv i spegeln. Om du ler åt dig själv så skickar du goda signaler till dit eget sinne.
 • Gör något som du tycker om och som får dig att slappna av. Träna, laga mat, måla, lyssna på ditt favoritalbum.
 • Kramas mycket. Kramar gör att kroppen skickar ut endorfiner som gör oss glada och pigga och det finns hur många som helst att krama. Ett syskon, en förälder, en vän, ett husdjur.
 • Skjut bort alla negativa tankar om dig själv. Börja tänk mer positivt. Alla har sina dåliga sidor men är det inte bättre att fokusera på sina bra!?
 • Byt ut ordet måste till vill. "Jag måste gå till skolan" till "jag vill gå till skolan". Om du inte går till skolan så får det konsekvenser och det vill du inte råka ut för, därför VILL du gå till skolan. Börjar du tänka så kommer du inte bli lika stressad och du kommer komma iväg lättare.
 • Var snäll mot andra. Gör en god gärning. Du kommer bli stolt över dig själv och du kan sova med ett got samvete.
 • Var ärlig mot dig själv och andra.
Källa: om YOGA om och tips från mig!

i want to buy wings

Heej! Det känns lite ovant att skriva i bloggen efter min lilla paus. Jag behövde den verkligen. Okej tänkte berätta lite kortfattat vad som har hänt under tiden:
Största händelsen är nog att min farmor köpte mig en MacBook. I just love it. Det var en förtida studentpresent.
Jag har köpt mina glasögon nu
Jag har slutat på praktiken
Jag har köpt ett par nya skor, örhängen, en blus, bh, hörlurar, strumpbyxor, knästrumpor, linne, väska, tidning, fondation, hudkräm, ett superbra schampoo, torrschampoo och en extern hårddisk på en vecka.
Jag har insett att jag är shoppoholic
Jag har gjort en plåtning för Ida och Fridas projektarbete
Det var något mer men kommer inte ihåg nåt... Vi hörs! Ciao

one more time

Tjena mina ihärdiga läsare! Jag tror jag ska sätta igång med bloggandet igen! Imorgon tänkte jag berätta om allt som hänt under tiden jag var borta. Jag börjar med att bjuda på en lagom smickrande bild på mig. jag är fixad och klar för att dra iväg till Nina. Hon fyller hela 19 år idag. Grattis till dig Nina! Vi ska dit och äta och dricka lite sen bär de av ut, för dem, inte för mig. Somliga jobbar tidigt på söndagar... Men det blir kul ändå.
Nu ska jag ta och röra på mig. Ciaobella!

sleep tight.

Som ni kanske har kommit på själva så har jag tagit ett litet break från bloggen. Jag har så jävla mycket annat att tänka på just nu så om jag tar på mig mer saker kommer jag typ bryta ihop!

Ciao

SÅ SHOPPAR DU KLARTÄNKT

1. SHOPPA FULLMATAD.  Shoppa bara när dina grundbehov är tillgodosedda. Se till att du är utsövd, mätt, känner dig lugn och är i mental balans innan du beger dig ut för att handla. Då ökar sannolikheten att du tar dig den tid du behöver, gör genomtänkta val och får ut mesta möjliga av din shopping.

2. HUR STORT ÄR VÄSKBEHOVET? Fundera innan du drar ut och prylfrossar på vad du egentligen behöver. Unna dig lite eftertanke när shoppingsuget sätter in. Varför vill du handla just nu, vilka behov tillgodoser du? Kanske fyller din shopping omedvetna behov som du inte reflekterat över ­tidigare?

3. HITTA SKÖNA ALTERNATIV.  Hitta alternativa sätt att belöna dig själv. Shopping fungerar ofta som en lättillgänglig belöning, men det finns ofta andra sätt att boosta dig själv som bättre tillgodoser behoven du har för stunden. Ta ett varmt bad, läs en bok, ring en gammal härlig kompis eller gå på yoga.

4. TÄNK OCH ÅTERKOM. 
Stanna upp precis före köpögonblicket. När du lämnar provrummet eller står i kassakön så fundera på om du verkligen behöver det plagg eller den pryl du tänkt köpa. Passar det in i din garderob eller ditt hem, kommer du att ha stor nytta av det eller är det bara ett impulsköp som tillfälligt dövar dina känslor? Om du känner dig osäker så ge dig själv lite betänktetid genom att lämna butiken utan att köpa något, och återvänd nästa dag om du fortfarande är lika köpsugen.

5. SKIPPA FÖRBUDEN.  Förbjud aldrig dig själv att shoppa, då blir det bara ännu mer lockande. Undvik skuldkänslorna om du gjort ett impulsköp som du senare ångrar. Betrakta det i stället som en lärdom att ta med dig till nästa shoppingtillfälle.

6. SÄTT BOKSTÄVER PÅ KÄNSLAN. Anteckna dina köpmönster. Skriv ner vad du känner när köpsuget sätter in. Genom att sätta ord på dina känslor får du lättare insikt om ditt beteende. När du antecknar dina köpvanor blir det lättare att upptäcka mönster som du vill förändra.

Kopierat rakt av från glamour.se, men so true!


now I came back to step through.

Huh.. Så trött. Seg kroppen och huvudet. Jag och Darja hamnade tillslut på grodan igår. Sen ramlade vi in på donken och åt en hel plusmeny på kanske 2 minuter. Nattbussen hemåt och sen möttes jag upp av min älskling som stod och väntade vid busshålssplatsen.
Idag har legat däckad framför tvn. Så jävla skönt.

Jag funderar på att gå ner till Ican och köpa chips och cola och lite dipp. Men orkar jag?

Ciao

something special..Om ni inte har sett mig i ansiktsmask så var så goda! Jag har tränat. Tränade en timme. Styrketräning. Inte för att jag kommer bli värsta hulken. Jag har varken kroppen eller viljan för att kunna bli det. Jag tränar tjejmuskler ni vet, typ rumpa, lår, mage och rygg. Springer massor på löpbandet. Fan vad jag älskar att springa. Bara spinga och springa...

Jag ska hoppa in i duschen, klä på mig och röra mig till Darja. Vi ska föra hos henne sen ska vi ut på stan. Vi kanske ses ikväll..

Ciao


give me a big, fat, hard... ...slap, beacause I'm tired...

Heeeej! Ni ska bara veta hur seg jag är i skallen. Jag har praktiserat, kom lite sent, sen åkt hem till älsklingen min, tjurat lite som bara vi tjejer kan, skrivit värsta uppsatsen om rom, spriten alltså.. Jag är upp i 2,5 sidor på word. Typsnitt times new roman eller vad den heter, strl 12. Jag är riktigt stolt över mig själv! Den ska lixom inte vara inne fören om 3 veckor. 
Vanligtvist är jag den där som stapplar in lite sent i klassrummet och "Oj var provet idag?!". Inte den här gången!

Jag har även hittat en skön blogg. Inte modeblogg som jag brukar tipsa om utan en... tro de eller ej! ...mammablogg. Spana in den här!

Ciao Bella!


move away from the car.

Jag hatar folk som ljuger. Fattar inte varför man ska ljuga. Speciellt idiotiskt är de när man ljuger om något som absolut inte är sant och alla vet om.. Well well.

Jag fick present från praktiken igår. Igentligen slutar vi den här veckan men jag ska praktisera extra i 2 veckor till eftersom jag varit sjuk. Jag och Cissi fick ett varsit presentkort på 300 på affären Perfymeriet L och så fick vi presentkort på restaurangen vi praktiserar på. 3-rättersmiddag för 2 personer inkl. dricka. Inte dåligt de!

Castingen för agenturen skulle höra av sig om 1-2 veckor. Det är inte Cesar som äger den. Han är bara den som tar hand om scoutingen.

Ciao

you passed to the next level.

Heej! Ytterligare en solig och underbar dag. Nu ska jag berätta en av sakerna som jag har hållt lite hemligt. Det är nämligen så att idag kl 13.00 ska registrera mig i en ny modelagentur! Jag har pratat med Cesar Windtland och han ville ha med mig i hans agentur. Det ska bli så spännande och jag hoppas jag får massa roliga modelljobb..

Ciao!

turn your back.


Gjord på bilden i skolan. Sammanlagt ca 2 timmar. Gissa vem det är!


you said you would call.

Jag blir så sur. Jag hittade den här klänningen på topshop. Tyvärr fanns den bara i strl 38 eller större. Jag testade den för jag hade lite hopp. Men icke. Den passade inte. Hängde typ i ryggen. Den är slutsåld i strl 34. Why oh Why? Du skulle ha kunnat bli min perfekta studentklänning...

Annars har jag haft en riktigt bra dag. Vi hade ett studiebesök på fjärilshuset i ren dagisanda. Det var kul att går runt där och känna sig som et barn igen. Inte för att jag är så gammal hehe..

Jag har en ansiktsmask i facet igen. Det är så skönt. Man lixom bara sitter här och pluggar och bloggar samtidigt som man tar hand om facet. I like.

Ciao


one step back, two steps forward!

Heej, Vilken underbar dag! Huvudvärken är borta och solen lyser på full styrka. Idag ska jag till skolan.

Hoppas alla får en sjukt härlig dag! Ciao

my flower died.

Hej hej! Ni skulle se mig just nu. Ser ut som ett vrak. Jag har blivit sjuk.. Jag har sån huvudvärk att det känns som huvudet ska explodera och jag har feber. Det som var första skoldagen efter lovet! Det värsta var att grannarna började borra i betongväggen halv 10 imorse...

Jag ska vara hemma och plugga idag och jag tror jag skippar yogan. Ciao

his face was blue


Från H&M! Me want!


lift me up

Usch jag har ingen lust att skriva. Eller jag har lust att skriva men inget att skriva om. Jag har jobbat och gymmat efter jobbet. Det är skönt för jag börjar få resultat. Även om det inte är så stor skillnad så ser jag iallafall små förändringar. Dessutom är jag piggare. Förutom nu. Just nu är jag dödstrött. Vill bara lägga mig ner och däcka. Mina ögon är sådär småröda av trötthet.

Ciao

this happened much too soon

Godmorgon! Jag jobbade kväll igår och sen umgicks jag med Majed så det vart inget bloggande. Jag ska iväg och jobba snart nu igen. Men jag slutar 3 idag. Det är skönare att jobba tidigt för då har man resten av dagen till att göra annat. Om man jobbar sent så ligger man bara och sover tills man ska jobba sen är man trött när man kommer hem.
Som ni ser på bilden äter jag fruktsallad. Så gott. Tänk er att min morfar går upp varje morgon vid 5 och gör fruktsallad till min mormor varje dag innan han åker iväg till jobbet!

Ciao
 


clouds are pretty when they fly.

Trött.. Ska kolla film bara. Ciao

tout les soirs.

Goddagens! Jag sitter hemma hos Ida-lii nu. Vi har tränat. SatsCorePulse. Fyfan vad jobbigt det var. Höll på att svimma nästan. VI ska laga raggmunkar snart och vad som händer ikväll har jag ingen aning om. Ciao

please, just shut up.

Heeej! Jag är hemma nu. Jag jobbade halv 12-22 istället. Alltså är jag skittrött nu och fyfan vad mina fötter luktar. Jobbarskor är aldrig fräscha... Imorn ska jag träna med Ida och nu orkar jag ej skriva mer. Ha det bra. Puss hej!

this is the end for us.nightcat.com/ wig-wag-bam.blogspot.com/ whatisrealityanyway.com/ igorandandre.blogspot.com/


you can only grow larger.

Godmorgon! Jag ska med bussen om en sisådär 20 minuter. Jobbar idag. Halv 12-7. I need the money. Jag ska berätta sen varför. När saker är lite mer bestämda. Ciao

this sort of life!

Godmorgon! Jag har träningsvärk i hela kroppen från igår. Så jäkla skönt att känna resultat av träningen. Dessutom börjar jag märka att jag inte är lika trött längre och jag börjar få till min rumpa lite! Beach 2lax10 here I come! hehehh.

Ikväll blir det bio. Jag och Darja ska kolla på Alice in wonderland. Den verkar helt underbar och den är regisserad av min favoritregissör Tim Burton.

Ciao


like a small snowflake falling down from the sky


pics: src783, frillr.com, theselby.com


he wanted to take a break.

Heej! Jag sitter hos Ida-lii. VI har bara tagit det lugnt och chillat framför tvn med god mat. Vi ska strax röra oss mot tåget. Vi ska på bodypump idag. Riktigt hårt. Man tränar tills man får riktig mjölksyra i armar och ben.

Vi hörs sen! Ciao


buy now.


Gucci a/w

Investera i vitt, beiget och grått den här våren för du kommer kunna använda de året om. 


up in the air.


Min frukost. Grönt te med citron i. Yoghurt med fiberrik müsli och kiwi.


teardrops on your cheeks, makes me sad.

Mamma köpte dem här till mig. Det var en till men den är helt spårlöst försvunnen. Majed tog nog den utan att erkänna. Eller så kanske jag inte hittar den eftersom jag lade ner den i min gymväska igår. Jag körde dubbelt pass på Sats igår. Först satscore sen yoga. Idag blir det bodypump.

Den till höger har jag i ansiktet just nu. Den känns verkligen. Svider och sticks typ. Hoppas den gör någon skillnad också så den inte bara sitter i mitt face och gör ont!

Ciao


pics.Inspiration. sanna tranlöv. igor and andré. fashiontoast.


food and training.

Jag lagade mat igår, broccolisoppa, sen lagade jag mat idag igen, pasta carbonara.

Recept:

Broccolisoppa:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 broccolibuketter
2 grönsaksbuljongbuljongtärningar
5 dl grädde
6 dl vatten
salt och peppar

hacka lökarna och vitlöken. Putsa broccolin och dela den i små buketter. Ju mindre desto snabbare blir dem genomkokta.

Fräs allt i olja eller smör.

Lägg i buljongtärningarna och häll på vattnet. Låt det värmas upp. Häll över grädden. Låt allt koka tills broccolin är mjuk.

Mixa allt smaka av med salt och peppar.

Pasta Carbonara med kalkon:
Fullkornspasta för 4 portioner
1 halvt paket rökt skivad kalkon (som man kan lägga på mackan)
1 gul lök
1 halv buljongtärning
3 dl mjölk
lite riven ost (parmesan är godast)
mjöl
2 äggulor

Koka upp pastan.

Hacka löken och fräs i olja eller smör i en kastrull (du ska få plats med pastan där sen).

Hacka kalkonskivorna i valfri strl och lägg i.

Dela buljongtärningen i småbitar och lägg i. Pudra över lite mjöl och häll på mjölk. Strö i lite riven ost.

Häll av pastan och spola med kallt vatten (då blir du av med massa stärkelse).

Häll över pastan i kastrullen med pasta såsen och rör runt. I med äggulorna och blanda.

Smaka av med salt och peppar.

Du kan göra den lite roligare genom att blanda i t.ex. ruccolasallad.just some irony.

Tisdag:

Skytten 22/11-21/12

Försök att inte göra av med så mycket pengar. Din ekonomi är rätt så ansträngd så du skulle behöva  ta det lugnt med utgifterna ett bra ta fram över. Satsa på hemlagade matlåder och billiga nöjen.

från: elle.se

Lixom, kunde dem inte sagt det tidigare?


enough now.


Utvecklade tatueringen lite!

Fyfan. Jag kollade mitt konto. Det är inte Okej. Ni vet vissa saker man köper på helgen kommer efteråt. Japp. Nu har jag inget kvar. Så var det med den här månadens budget. Det är ju härligt...

Jag ska lägga mig i sängen med tröstmat. Ciao